Skip to main content
Blog

7 tips om kosten te besparen door duurzame bedrijfsvoering

By 1 november 2020No Comments

Duurzaam ondernemen is wat de klok slaat. U wordt er nog nét niet mee doodgegooid. En niet meedoen is geen optie. Keek u eerst alleen naar prijs, kwaliteit en levertijd van een product; moet u nu ook nog rekening houden met sociale en milieuaspecten. Dat kost meer tijd om het uit te zoeken en de producten zijn duurder. Het is duurzaam, maar zeker ook duur ondernemen dus. STOP! Dat laatste is niet waar, geloof het of niet, maar met een duurzame bedrijfsvoering kunt u kosten besparen. Eerst zien dan geloven zeker. Lees dan snel verder…

Mensen zijn gewoontedieren. Als we jaren iets op een bepaalde manier doen – bijvoorbeeld de aanschaf van verpakkingen – gaan we dat in lengte van jaren herhalen. Want het is toch goed zo? Natuurlijk. Sommige zaken zijn en blijven bij de tijd. En die kunt u dus blijven gebruiken. Maar het is wel goed om af en toe de kosten, de kwaliteit en de milieuaspecten te analyseren. Gewoon doorhollen in hetzelfde tempo onder dezelfde voorwaarden zonder te weten of het misschien anders, beter en goedkoper kan, is niet van deze tijd. En zeker niet goed voor uw portemonnee.

We horen u vragen: ja maar, mijn producten zijn hetzelfde wat moet en kan ik dan veranderen? Nou, dat is heel simpel. Optimaliseer verpakkingen op volume en gewicht. Daar kunt u heel veel op besparen. Vertel!

Pas de verpakking aan

U heeft er misschien nog nooit aan gedacht om de verpakking van uw product aan te passen. Of u vermoedde dat het niet kon of te duur zou zijn. Maar het is écht de moeite waard om dit te onderzoeken. Bekijk de volgende vier opties maar eens.

  • Een standaard maat verpakking is zoveel makkelijker te combineren bij het transport.
  • Nestbare verpakkingen zorgen voor veel minder volume doordat de verpakkingen in elkaar kunnen schuiven.
  • Komt de verpakking retour? Dan is het aan te raden om de pallet of krat inklapbaar te maken. Zo nemen ze veel minder ruimte in beslag bij het retourtransport.
  • Zorg ervoor dat de verpakkingen sterk genoeg zijn om ze – zonder hulpmiddelen – te kunnen stapelen bij transport en opslag.

Of u past uw product aan…

Uw kindje. Daar mag natuurlijk niemand aankomen. Maar soms is het beter om iemand anders van buitenaf te laten bekijken of er misschien toch aanpassingen mogelijk zijn, zodat het product efficiënter getransporteerd kan worden. En u veel geld bespaart.

Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan:

  • Het product compacter, kleiner of platter maken, zodat het minder ruimte in beslag neemt tijdens transport.
  • Vervoer het zonder lucht of water erin. Denk aan matrassen die gecomprimeerd vervoerd worden.
  • Demonteer het product voor het op transport gaat.

Zoals u ziet, zijn er veel mogelijkheden om duurzamer te ondernemen en daarbij geld te besparen.
Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u hier meer over weten? Neem dan meteen contact op met
mij, Gerard Peeters, via 0475 635 805 of info@salvum-europe.com.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply