Skip to main content
Blog

Duurzame voornemens = een duurzamere onderneming


By 9 januari 2021No Comments

Hoopvol zijn we 2021 ingegleden… Wat gaat dit nieuwe jaar ons algemeen en uw bedrijf brengen? Krijgen we corona eindelijk klein? Ondanks dat alles er nu anders uitziet dan anders, heeft u ongetwijfeld goede voornemens gemaakt. Laten we raden: meer omzet? Kosten besparen? Denkt u er wel eens over na wat het u zou brengen als u duurzame voornemens maakt? Dus meer de focus leggen op professioneel inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen? In deze blog bespreken we kort 3 zaken die u de weg wijzen naar een duurzamere onderneming.


Betere balans vinden tussen ecologisch en economisch belang

Geld is nog altijd een enorme drijfveer. En terecht, want er moet brood op de plank komen. Maar niet alles draait meer om geld. Het milieu is een zeer belangrijk aspect en dat milieu is van ons allemaal. Dat het hier niet echt goed gaat mee gaat (understatement) hoeven we u niet te vertellen. Het is zaak dat we er met z’n allen zuiniger mee omgaan. Door bijvoorbeeld een betere balans te vinden tussen het ecologische en economische belang. Dat is onze gezamenlijke, maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Regionale ondernemer steunen

Veel bedrijven kopen hun verpakkingsmateriaal in Verweggistan. Daar is het – 3 keer raden waarom dat is? – stukken goedkoper dan hier. Maar de materialen moeten wel weer richting Nederland vervoerd worden en dat brengt enorm veel milieuschade met zich mee. Daarom is kopen bij regionale aanbieders van verpakkingsmaterialen en -oplossingen een beter plan. Net zoals de consument meer local koopt, zou het voor bedrijven ook mooi zijn om én de regionale ondernemer meer te steunen én tegelijkertijd minder schade te berokkenen aan onze mooie planeet, toch?!

Goede en betaalbare alternatieven voor plastic

Veel producten worden ook in 2021 nog in plastic verpakt. Soms is dat nu eenmaal de beste oplossing, maar vaak kan het ook zomaar zijn dat het plastic vervangen kan worden door een duurzamere verpakking. Er zijn inmiddels talloze goede en betaalbare alternatieven om uw producten op een duurzame manier te beschermen, vervoeren en productinformatie met uw klanten te communiceren. U levert hiermee een bijdrage aan het milieu én u bent een goed voorbeeld voor anderen. Dat klinkt interessant, hè? Nou, waar wacht u op? Het is nog niet te laat om duurzame voornemens te maken voor 2021!

Ik kan u helpen bij het verwezenlijken van die duurzame voornemens. De mogelijkheden zijn eindeloos. En nee, die oplossingen zijn zeker niet altijd duurder. Neem snel contact met mij, Gerard Peeters, op via 0475 635 805 of info@salvum-europe.com. U zult er versteld van staan wat ik voor u kan betekenen.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply