Skip to main content
Blog

Grijp uw kansen bij het optimaliseren van uw Supply Chain

Streeft u naar slimmere uitgaven op het gebied van verpakkingen en transport? SALVUM Supply Chain Consultancy laat u als ervaren kostenmanagementorganisatie zien hoe u met een doelmatiger opzet en organisatie van uw supply chain tot lagere kosten van verpakkingen en transport en een hoger bedrijfsrendement komt. Wij hebben bij vele bedrijven en organisaties kostenreducties van 20% of meer uitgevoerd, mét behoud van kwaliteit en naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers!

Doeltreffende sourcing strategie

Een geavanceerde analyse van de historische uitgavengegevens vormt de ruggengraat van een doeltreffende sourcing strategie. Naast de grondige spend-analyse neemt SALVUM de bestaande sourcing processen onder de loep, met als doel om partijen beter te laten samenwerken en de supply chain te perfectioneren. Daarbij kunt u denken aan het optimaliseren van het voorraadbeheer, een hogere beladingsgraad van vrachtwagens met minder vervoersbewegingen, slimmere en doelmatigere verpakkingen en minder afkeur.

Relevante input van alle stakeholders

Onze totaalaanpak als onafhankelijke, innovatieve en toonaangevende expert in efficiënte verpakkingen en transport is gericht op integraal ketenbeheer. Op basis van relevante input van alle belanghebbenden stippelt SALVUM de ideale route naar een optimale supply chain uit.  Inkoopteams, hoger management en leveranciers worden actief betrokken bij het opstellen van het gedetailleerde verbetertraject voor de korte en lange termijn. Categorieën worden specifiek benoemd, inclusief de potentiële kostenbesparingen en een nauwkeurige analyse van de aanbodmarkt.

Uitgebreide beoordeling van uw besparingskansen

  • Analyse van de categoriedata per leverancier, bedrijfseenheid, subcategorie, tail end spend en aantal bestellingen.
  • Het onderzoeken en in kaart brengen van de synergieën tussen de verschillende businessunits en bedrijven en het inventariseren en analyseren van de mogelijkheden om het aantal leveranciers te verminderen en tot preferred suppliers te komen.
  • Het identificeren, kwantificeren en prioriteren van de kansen om tot een optimale opzet en organisatie van de supply chain te komen, op basis van de potentiële besparingen, de complexiteit van de categorieën, het gemak van de implementatie en andere factoren op het gebied van managementbeheer.
  • Het realiseren van een transformatie in sourcing en inkoop en het ontwikkelen van een sourcing routekaart, met een resourceschatting, tijdlijnen voor de sourcing uitvoering en cash flow besparingen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om tot kostenbesparingen te komen op uw verpakkingen en transport, dankzij het optimaliseren van de supply chain? Neem vandaag nog contact met ons op. SALVUM Supply Chain Consultancy neemt u werk uit handen en zorgt voor efficiëntere bedrijfsprocessen, op basis van integraal ketenbeheer. Bel ons op (+31 (0) 475 635 805), stuur een e-mail (info@salvum-europe.com) of maak gebruik van het contactformulier op onze website. U krijgt snel antwoord op uw vragen, opmerkingen of vrijblijvende offerteverzoek.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply