Skip to main content

Het succes van de e-commerce heeft een keerzijde: de hoge verzendkosten drukken behoorlijk op het bedrijfsresultaat. De consument betaalt het liefst zo min mogelijk verzendkosten bij het online shoppen. Om deze klanten niet te verliezen én een zo hoog mogelijk rendement te behalen, is het voor e-tailers van groot belang om te kiezen voor een goede verzendstrategie. SALVUM reikt als expert op het gebied van inkoop en logistiek slimme oplossingen aan om te hoge verzendkosten te reduceren. Van een slimmere inkoop en efficiëntere verpakkingen tot de inzet van regio-gebonden vervoerders.

Goed onderzoek en grondige marktanalyse

Gratis verzending is een sterk unique selling point, maar voor de meeste e-commercebedrijven is dit uit bedrijfseconomisch oogpunt niet haalbaar. Er blijven voldoende mogelijkheden over om de verzendkosten flink te verlagen en uw klanten tevreden te houden. Dat begint bij goed onderzoek en een grondige marktanalyse. SALVUM kent als specialist op het gebied van inkoop en logistiek de verpakkings- en transportmarkt op zijn duimpje.

Kostenbesparingen zijn mogelijk door het proces van verpakkingen te automatiseren en tot een efficiënter verpakkingsproces te komen. Of door de voordeligste vervoerder/bezorgdienst per regio in te schakelen, nationaal én internationaal. U krijgt het beste tarief voor elk gebied waar u uw producten afzet. SALVUM heeft kennis van de actuele prijscalculaties en kan u op maat adviseren en ontzorgen, leidend tot een hogere winstgevendheid en klanttevredenheid.

Aanpak te grote verpakkingen en ondoelmatige verzendingen

Verzendkosten vormen een van de grootste uitgaveposten voor vele e-commercebedrijven. Het kan ontzettend veel schelen als producten in een kleinere verpakking worden verstuurd. Te grote verpakkingen leiden – in combinatie met een ondoelmatige supply chain – tot vele miljoenen aan extra verpakkings- en transportkosten. Hier valt veel winst te behalen voor de e-commerce. Te grote verzenddozen moeten handmatig worden opgevuld met opvulchips, papierproppen, piepschuim, houtwol of luchtkussenzakjes. Dit kost tijd en geld. Daarnaast werken vele e-commercebedrijven met backorders voor bestellingen die niet op voorraad zijn. De klant krijgt tweemaal een grote doos: van het voorraadartikel en van de nazending. SALVUM kan u adviseren om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden.

De consument wil in toenemende mate efficiëntere en milieuvriendelijkere verpakkingen, met de juiste grootte, materialen en verpakkingsprocessen. Zonder daar al te veel voor te betalen. De aanpak van over-verpakken vormt de grootste uitdaging voor de e-commercebranche. De grote hoeveelheid lucht in verpakkingen geldt als de grootste ergernis van de consument. SALVUM staat u bij met efficiënter gebruik van verpakkingen, om de verzendkosten te verminderen en de klantbeleving een positieve boost te geven.

Welk belang hebben verzendkosten binnen uw organisatie?

Om te blijven groeien én concurrerend te blijven, moeten e-commercebedrijven manieren vinden om hun verzendkosten te verminderen, hun winstmarges te verhogen én hun klanten tevreden te stellen.

Bent u benieuwd hoe SALVUM op basis van onderzoek, marktanalyse, ervaring en kennis van de verpakkings- en transportmarkt uw verzendkosten kan drukken? Neem contact op met de onafhankelijke specialist op het gebied van inkoop en logistiek. Bel (+31(0) 475 635 805), e-mail (info@salvum-europe.com) of gebruik het online contactformulier voor meer informatie, advies of het maken van een afspraak.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply