Skip to main content
Blog

SALVUM Herkenbosch – terugblik én een blik vooruit!

By 17 januari 2024No Comments

Terugblik

Wat een jaar was het, 2023! Een jaar waarin ik veel heb geprobeerd en veel heb geleerd. Ik kijk graag even terug:

Allereerst was daar natuurlijk de interim opdracht als Group Procurement Director a.i. bij Schoeller Allibert. In die hoedanigheid mocht ik een bijdrage leveren aan de transformatie van het bedrijf van een regionale purchasing naar een mondiale functionele procurement structuur. Door bestaande kennis en ervaring te combineren met een flinke dosis motivatie en ambitie zijn we er samen in geslaagd een winnend team te creëren dat een belofte is voor de toekomst. Vertrouwen en een positieve insteek is daarbij de hoeksteen van ons succes geweest.
Een prestatie waar ik niet alleen trots op ben, maar waar ik ook ontzettend veel van geleerd heb, en die voor het bedrijf een gedegen fundament heeft gelegd om in de komende periode op verder te bouwen.

Ook over mezelf heb ik veel geleerd het afgelopen jaar. Mede daardoor heb ik prachtige tijden beleefd met zowel familie en vrienden als zakelijke relaties en collega’s.
Samenvattend kan ik niet anders dan concluderen dat ik alles uit 2023 gehaald heb wat eruit te halen viel, en dat ik tegelijkertijd in de gelegenheid ben geweest om veel van mezelf te geven. Een groot goed waar ik iedereen die op mijn pad kwam voor wil bedanken!

Vooruitblik

En dan kijk ik vooruit naar 2024. Wat gaat 2024 voor mij betekenen? En belangrijker nog: wat kan ik voor 2024 gaan betekenen?
Dat het opnieuw een jaar vol uitdagingen en obstakels gaat worden staat als een paal boven water, maar obstakels zijn ook kansen. Als ik kijk naar de toekomst verwacht ik ook de komende maanden weer bedrijven te kunnen helpen hun resultaten te verbeteren en tegelijkertijd te werken aan mijn opleiding – Doctor of Business Administration EN – die me in staat zal stellen om zowel mezelf als Salvum én de bedrijven met wie ik samenwerk verder te ontwikkelen. 

Uitdagingen

Bezig blijven met ontwikkeling en verfijning van processen is belangrijker dan ooit, nu we te maken hebben met steeds meer uitdagingen die het onmogelijk maken om achterover te leunen. Denk aan nieuwe technologieën, het nijpende personeelstekort, de toenemende concurrentie, stijgende kosten, en daarbovenop nog de mondiaal verstoorde supply chains waarmee haast ieder bedrijf geconfronteerd wordt.
Om op alle fronten doordacht en future-proof te navigeren is een enorme klus. Eentje die bovendien alleen maar groter belooft te worden nu er op een heleboel cruciale zaken tegelijk grote druk lijkt te ontstaan. Immers, een groeiende vraag is fantastisch, maar hoe speel je daarop in met een tekort aan personeel, tal van logistieke uitdagingen en sterk stijgende prijzen van materialen en van energie? Of met een dreigende recessie?

Op zoek naar oplossingen? Salvum reikt ze u graag aan!

Door uw ondersteunende activiteiten en processen efficiënter te organiseren, zult u beter in staat zijn om flexibel in te spelen op de obstakels en hindernissen die op uw weg komen. Salvum kan u helpen genoemde uitdagingen het hoofd te bieden. Hoe doen we dat? Enkele voorbeelden:

  1. Het klinkt simpel, maar één van de belangrijkste verbeterpunten is vaak het kiezen van de juiste verpakking. Een verpakking die niet alleen uw product beschermt tegen bederf of beschadiging, maar ook geschikt is voor handmatig of juist gemechaniseerd verpakken. Een verpakking die handzaam is voor de gebruiker, duurzaam is, én door haar kwaliteit en uitstraling een visitekaartje is voor uw onderneming. Maar hoe vind je de perfecte verpakking? Wij adviseren u – kostenbewust – over de meest geschikte opties binnen het enorme aanbod.
  2. Bent u afhankelijk van specifieke verpakkingen of gespecialiseerde toeleveringsbedrijven?  Hebt u behoefte aan een optimale leverzekerheid, maar wilt u niet teveel betalen? Dankzij onze expertise zijn wij in staat u te adviseren met betrekking tot alternatieve leveranciers waar u op kunt bouwen.
  3. Veel bedrijven worstelen momenteel met de inkoop en levering van plastic grondstoffen tegen acceptabele kosten, met name in samenhang met het thema duurzaamheid. Denk hierbij aan de EU Packaging Regulations. Dankzij ons internationale netwerk en onze uitstekende kennis van zaken heeft Salvum toegang tot leveranciers over de hele wereld. Zo lukt het ons om geleverd te krijgen wat lokaal op problemen stuit, en tegelijkertijd commercieel interessantere inkoopcondities voor u te realiseren, uiteraard volgens gespecificeerde kwaliteit en de juiste prijs.
  4. Wij stellen u in staat PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) in te kopen bij de bron, geleverd volgens de wettelijk geldende normeringen. 

Neem vandaag nog contact met ons op! 

 U bent ongetwijfeld al overtuigd, toch vat ik de voordelen van onze inzet voor uw bedrijf graag nog even kort voor u samen:

  • Doelgerichte, planmatige inkoop en efficiëntere processen
  • Optimaal leveranciers- en voorraadmanagement
  •  Zorgvuldige risicoafdekking
  • Grotere tevredenheid van uw medewerkers
  • Optimaal kostenmanagement

Ik zie uit naar onze samenwerking!

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply