Skip to main content
Blog

Trends in e-commerce verpakkingen

De e-commerce industrie is een van de meest dynamische sectoren van onze economie en is aan een opmars bezig. De veranderingen die we de afgelopen jaren hebben gezien zijn enorm geweest, dus het is geen verrassing dat we ook in de toekomst nog meer veranderingen zullen zien. Om te voldoen aan de nieuwe veranderingen en de aangepaste vraag van consumenten, kunnen e-commerce bedrijven er niet aan ontkomen om ook hun verpakkingsstrategie onder de loep te nemen.

Door de jaren heen is de vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen geleidelijk toegenomen. Consumenten zijn steeds meer bewust van de milieueffecten en daarmee de extra belastingen wat dit met zich mee brengt. Dit heeft ook impact op het milieueffect van producten en verpakkingen. Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan het verminderen van milieubelasting. De overheid voert steeds strengere milieuregels in met betrekking tot de duurzaamheid van verpakkingen. Door de verkoop en het gebruik van bepaalde verpakkingsmaterialen te beperken, wil de overheid de milieubelasting van verpakkingsafval verminderen. In 2023 zullen bedrijven dus vaker de keuze maken voor verpakkingen die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic, karton of papier. Ook zullen bedrijven meer en meer de keuze maken voor circulaire verpakkingen.

Een andere trend wat opkomt is het minimaliseren van verpakkingen. Bedrijven streven naar het gebruik van zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal om zo duurzaam mogelijk te kunnen verzenden en verzendkosten te besparen. Maar waar begin je met het minimaliseren van je verpakkingen? Bedrijven kunnen hun milieu-impact verminderen door bijvoorbeeld lucht en opvulmateriaal te vermijden, hervulbare verpakkingen te kiezen en het verpakkingsontwerp te optimaliseren. Zo kunnen hun producten op een efficiënte manier worden verzonden.

Op maat gemaakte verpakkingen zijn een effectieve manier om de milieu-impact te verminderen. Door verpakkingen op maat te produceren, wordt voorkomen dat er overbodige materialen worden gebruikt. Ook zijn er steeds meer materialen op de markt gekomen die je kunt recyclen, wat een veelbelovend effect heeft op het milieu. Op het transport heeft dit een positieve impact en dus ook op de CO2 uitstoot, omdat er een optimale beladingsgraad is en daarmee minder goederen beweging.

Verpakkingen en kosten gaan hand in hand. Door diverse materiaal tekorten en kostenverhogingen, hebben verpakkingen een grote impact op de kosten en daarmee de winst van een bedrijf. Door de verpakkingen onder de loep te nemen, kun je hier veel op besparen en kan dit bijdragen aan het verhogen van de winstgevendheid van het bedrijf. Als inkoopspecialist is Salvum dé partner als het gaat om duurzaam verpakken, verpakkingsbesparingen, het optimaliseren van verpakkingsprocessen en reductie van totale kosten.

Al met al is het duidelijk dat de e-commerce verpakkingsindustrie zich steeds verder ontwikkelt en zich aanpast aan de veranderende behoeften van consumenten. Bedrijven die hun verpakkingen op de juiste manier aanpassen, kunnen hun klanten een betere beleving bieden, hun milieubelasting verminderen én besparen op kosten. Door deze trends te volgen, zal de e-commerce verpakkingsindustrie in staat zijn om zich aan te passen aan de veranderende klantbehoeften en kunnen bedrijven hun marktaandeel vergroten.

Wil jij weten wat Salvum voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem dan snel contact met mij, Gerard Peeters, op via 0475 635 805 of info@salvum-europe.com.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply