Skip to main content

De vraag naar strategisch inkoopadvies en een stroomlijning van bedrijfsprocessen neemt hand over hand toe. De wereld van verpakkingen en transport is dynamischer dan ooit. Klanten stellen steeds hogere eisen voor minimaal dezelfde prijs. Dat vraagt kennis en inzicht van de laatste ontwikkelingen in de markt en onderscheidende expertise op het inkoopvakgebied en de totale supply chain. SALVUM kan u professioneel en doelgericht ondersteunen met een rimpelloze supply chain, waardoor uw bedrijf in staat is om snel, effectief en efficiënt in te spelen op veranderingen. Neem contact met ons op en kies voor een duurzaam concurrentievoordeel.

Optimaliseer uw supply chain en bespaar op tijd, geld en arbeid

SALVUM is gespecialiseerd in het optimaliseren van de supply chain. Van een slimmere inkoop en efficiëntere verpakkingen, minder afkeur en het perfectioneren van het voorraadbeheer tot een hogere beladingsgraad van vrachtwagens, het voorkomen van onnodige vervoersbewegingen en het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende bedrijven in de totale keten. Als handvatten hiervoor worden onderzoek, analyse, implementatie en sourcing gebruikt. U komt te weten waar verbeteringen mogelijk zijn, hoe de service verbeterd kan worden en waar geld bespaard kan worden. Dit wordt vertaald in een pakket aan maatregelen, geïmplementeerd binnen de organisatie, gemonitord op doelmatigheid en waar nodig bijgestuurd.

Kostenreductie van 20% of meer mogelijk

SALVUM Supply Chain Consultancy biedt u als onafhankelijke, innovatieve kostenmanagementorganisatie de helpende hand bij een doelmatiger opzet en organisatie van uw supply chain. Wij hebben al bij vele bedrijven en organisaties een kostenreductie van 20% of meer gerealiseerd, mét behoud van de kwaliteit en service.

SALVUM kan u deskundig en resultaatgericht ondersteunen op het gebied van:

  • Spendanalyses. Kwalitatief onderzoek naar de inkoop van uw organisatie onder het motto ꞌinzicht maakt alles duidelijkꞌ. SALVUM maakt uw uitgaven inzichtelijk met kwantitatieve en kwalitatieve analyses. U krijgt een helder beeld van uw directe en indirecte kosten en de processen van inkoop, ordering, opslag, inpakken en transport, evenals van uw huidige afspraken met uw leveranciers.
  • Supply chain diagnostics. Waar staat u en waar wilt u naartoe? SALVUM verricht actiegerichte analyses van uw supply chain processen en haalt ongeïdentificeerde waarde in de keten boven water. Onze diagnostiek is uitgebreid, objectief, kwantitatief en uitvoerbaar, zodat een grondige evaluatie van de prestaties van uw supply chain mogelijk is.
  • Sourcing verpakkingsmaterialen en transportdiensten. SALVUM heeft de kennis en ervaring én een internationaal netwerk om het rendement op uw inkomen sterk te verbeteren. Wij selecteren voor u de meest interessante leveranciers en onderhandelen namens u over de beste inkoopprijzen, voorwaarden en condities. U betaalt nooit te veel voor uw inkooppakket, mét behoud van kwaliteit. Daarnaast zoeken wij voortdurende naar duurzame innovaties op het gebied van verpakkingsmaterialen en transportdiensten, afgestemd op uw bedrijf en uw doelen.
  • Tail spend management. SALVUM realiseert een kostenreductie van uw inkoopoperatie en verschaft u meer inzicht in en controle en beheer over uw inkoopuitgaven. Alle inkopen over een langere periode worden in kaart gebracht. Inzichtelijk wordt gemaakt welke en hoeveel producten worden afgenomen, welke leveranciers betrokken zijn en welke specificaties en prijzen er gelden. SALVUM benadert diverse leveranciers voor offertes, bedrijven kunnen op basis van kwaliteit, levertijd, prijs, service en minimale voorraad een weloverwogen keuze maken over de beste en voordeligste leveranciers.
  • E-procurement verpakkingsmaterialen en transportdiensten. SALVUM helpt u om met elektronische en online innovaties een grotere doeltreffendheid van uw aankoopproces te verwezenlijken, met maximaal gemak en optimale beheersing. Zo gebruiken wij een tool om bedrijven te ondersteunen bij efficiëntere offerteaanvragen en e-auctions (elektronische veilingen). Met e-Tendering kunt u elektronisch en online offertes aanvragen bij net zoveel leveranciers als u wenst. Elektronisch aanbesteden verkort de doorlooptijd van het inkoopproces, is transparant en objectief en zorgt voor een besparing op de inkoopkosten.
  • Onderzoek naar lopende supply chain vraagstukken.
    SALVUM reikt concrete oplossingen aan voor supply chain gerelateerde vraagstukken en ontzorgt u tijdens het gehele proces, van het beginonderzoek met analyses en diagnostiek tot de implementatie, nazorg en sourcing van de verbeteringen. Onze projecten zijn resultaatgericht en hebben een duidelijk begin en eind. Wij ondersteunen bedrijven daar waar de tijd, de mankracht, de kennis

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze supply chain consulting? Aarzel niet en neem direct op met SALVUM Supply Chain Consultancy, dat niet alleen uw inkoop optimaliseert maar de hele integrale keten op het gebied van verpakkingen en transport. Bel ons op (+31(0) 475 635 805), stuur een e-mail (info@salvum-europe.com) of vul het contactformulier op onze website in voor meer informatie, advies, het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply