Skip to main content
Blog

Verpakkingen? Pak uit met flinke kostenbesparingen!

By 26 maart 2015januari 20th, 2018No Comments

Verpakkingen. Het is het eerste wat de klant ziet, maar vaak het laatste waar men aan denkt bij het realiseren van kostenbesparingen binnen de eigen bedrijfsorganisatie. En dat terwijl ongeveer 60% van de productiewaarde of omzet van ondernemingen wordt bepaald door de inkoopuitgaven. Bedrijven kunnen door een efficiënter en bewuster verpakkingsinkoopbeleid flink op kosten besparen en daarmee hun winstmarge verhogen en concurrentiepositie versterken. SALVUM Packaging Solutions biedt de oplossing.

De verpakkingsbranche is een mondiale, lastig te doorgronden groeimarkt die volop in beweging is. Verpakkingsmateriaal is een complexe inkoopcategorie die om goed management vraagt om de kosten in de hand te houden. Er is namelijk sprake van gefragmenteerde inkopen, verschillende producten, grote aantallen en vele verschillende leveranciers. SALVUM Packaging Solutions is uw onafhankelijke en professionele partner in inkoopmanagement en kostenbeheersing op het gebied van verpakkingsmaterialen en aanverwante producten. SALVUM brengt het inkoopbeleid in kaart, biedt maximaal inzicht in de verpakkingskosten en zorgt ervoor, dat uw bedrijfsrendement omhoog gaat.

Verpakkingen zijn een klein maar belangrijk onderdeel van de inkoopkosten. Het is een ondergeschoven aandachtsgebied, daar de focus bij de meeste bedrijven ligt op de grote inkoopkosten. SALVUM Packaging Solutions richt zich als onafhankelijk en klantgericht inkoopadviesbureau op de bottom line besparingen. Op de indirecte, niet-strategische inkoopkosten, waar fors op kan worden bespaard. SALVUM heeft jarenlange ervaring in de verpakkingsbranche, volgt de laatste nationale en internationale markttrends én is gespecialiseerd in een efficiënt inkoopproces van alle verpakkingsmaterialen. Dankzij een groot netwerk aan leveranciers en samenwerking met deskundige partners, kan een duurzame kostenbesparing op verpakkingen worden gerealiseerd.

Het inschakelen van SALVUM Packaging Solutions betaalt direct uit. De vergoeding van de diensten vindt plaats op basis van de gerealiseerde kostenbesparing. Uw bedrijf wordt dus niet met extra kosten geconfronteerd. Integendeel, de kostenbeheersing op de verpakkingsmaterialen leidt tot een verhoging van het bedrijfsresultaat. U realiseert als ondernemer een flinke besparing op uw verpakkingsinkoopkosten, opslag en transport en krijgt een beter inzicht, controle en beheer over de tail end spend. Uw leveranciers- en voorraadbestand wordt overzichtelijker en doelmatiger ingericht, waarbij aan de hand van preferred suppliers extra kortingen en bonussen kunnen worden binnengehaald. Bovendien bent u als ondernemer minder tijd kwijt aan uw inkoopadministratie en leveranciers.

Bekijk de bedrijfsfilm van SALVUM Packaging Solutions en u heeft binnen twee minuten een duidelijk beeld van optimaal management van uw verpakkingsinkopen. Maak gebruik van de gratis inkoopscan van SALVUM en ervaar hoeveel u kunt besparen op uw verpakkingsinkopen.

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply