Skip to main content
Blog

Het verpakkings- en transportproces uitbesteden: geen risico, wel rendement

By 16 februari 2017januari 20th, 2018No Comments

Vele bedrijven realiseren zich niet dat er flink kan worden bespaard op de kosten van verpakkingen en transport. De redenen zijn divers. Het heeft geen prioriteit binnen de organisatie of er is door drukke werkzaamheden geen tijd om zich in dit onderwerp te verdiepen. Het inzicht ontbreekt ook vaak. Kosten voor verpakken en transport worden meestal ondergebracht in verschillende kostensoorten. Inkopen vinden gefragmenteerd plaats. Er is sprake van een (te) groot aantal leveranciers. Het kosteneffect van verpakken en transport blijft hierdoor buiten beeld en kansen op kostenreductie worden gemist.

Hoe dit probleem te tackelen, om een rendementsverbetering te realiseren? Het antwoord schuilt in het uitbesteden van uw verpakkingen en transport, zonder dat dit u iets kost. U denkt nu misschien: zit hier geen adder onder het gras? Nee, want SALVUM werkt volgens het principe: geen resultaat, geen kosten. Er worden geen rekeningen vooraf gestuurd. De vergoeding vindt plaats op basis van de gerealiseerde kostenbesparing. U ziet direct het resultaat van een optimalisatie van het verpakkings- en transportproces en u profiteert van structureel lagere kosten. U loopt geen enkel risico. De kosten gaan omlaag. Er wordt een kostenreductie gerealiseerd, met behoud van dezelfde kwaliteit.

Verpakkingen en transport worden vaak al jarenlang op dezelfde manier ingekocht. Het is verstandig en lonend om dit eens extern te laten toetsen. SALVUM hanteert daarbij als ketenregisseur een succesvol stappenplan, dat gebouwd is op vier pijlers: inzicht, opties, implementatie en monitoring.

U krijgt inzicht in de – directe en indirecte – kosten en processen van inkoop, ordering, opslag, inpakken en transport, evenals in de lopende afspraken met uw leveranciers. Vervolgens zetten de specialisten van SALVUM offertes uit in de markt, bij de juiste partijen. Dit leidt tot meerdere opties, waar u uit kunt kiezen. SALVUM adviseert en begeleidt dit traject en zorgt voor een planmatige implementatie van de gekozen opties. Tot slot wordt de optimalisatie van verpakkingen en transport gemonitord, om de kostenbesparing en de kwaliteit te borgen.

SALVUM is uw onafhankelijke partner in de hele verpakkings- en transportketen. Alle processen worden naadloos op elkaar afgestemd. De samenwerking tussen partijen wordt geperfectioneerd.  Preferred suppliers worden zorgvuldig geselecteerd. U wordt volledig ontzorgd. U kunt zich focussen op uw kernactiviteiten en dankzij de besparingen in geld en tijd verhoogt u uw bedrijfsrendement en verbetert u uw concurrentiepositie. Zo’n kans laat u toch niet lopen?

Gerard Peeters

Ruim 20 jaar ervaring met het op een efficiënte manier verbeteren van interne operaties en bedrijfsprestaties als geheel. Er is in de loop der jaren een uitgebreid track-record opgebouwd. In Nederland, de Benelux, Europa, het Verre-Oosten en Zuid-Afrika. Altijd op een persoonlijke manier, door naast beslissingsnemers te staan en in contact te zijn met suppliers.

Leave a Reply