Onafhankelijke Consultancy

Onze Diensten

werkwijze

Ons proces

SALVUM onderscheidt zich doordat wij de leveranciers(markt) en calculaties kennen en is lean wanneer het om het adviseren en uitbrengen van adviezen gaat. Wij weten aan welke knopen wij moeten draaien, om tot goed, duurzame resultaten te komen.

Bij de aftrap van een project zitten er meerdere stakeholders aan tafel en daarna gaan we aan de slag met belanghebbenden. Onze projecten bestaan uit drie fases: find the money, get the money en keep the money.

Find the Money

Onze spendcube, waarin wij antwoorden geven op de vragen: wat zijn mijn echte uitgaven?, aan wat en wie geef ik het uit?, en krijg ik wat is beloofd?

Get the money

De beste opties worden aangereikt, op deze manier wordt inzichtelijk gemaakt wat er qua kwaliteit en prijs mogelijk is binnen de markt.

Keep the money

De gekozen optie wordt geïmplementeerd en er wordt rekening gehouden met de criteria die een klant geeft.

SALVUM gaat op een resultaatgerichte manier te werk en kan door middel van deze processen tot duurzame kostenbesparingen komen. SALVUM vormt hierin een verbindende schakel tussen uw vraag en het aanbod uit de markt.

Onderzoek doen naar uw verpakkingen en logistieke kosten

Wanneer er onderzoek gedaan wordt vinden wij het belangrijk dat dit op basis van een gedegen data-analyse plaatsvindt. Zo wordt eerst de benodigde data ingezameld en gaat ons team van data-analisten daar vervolgens mee aan de slag. Op basis daarvan kunnen er gedegen conclusies worden getrokken en gaan we aan de slag met het onderzoeken van de marktopties.

Implementatie van onderzoek

Is er gedegen marktonderzoek gedaan en zijn daar onderbouwde conclusies aan verbonden? SALVUM neemt verantwoordelijkheid en brengt uw aanbevelingen tot de realiteit. Door stakeholders vanaf het begin betrokken te houden zal er draagvlak binnen de gehele organisatie ontstaan.

100% onafhankelijke sourcing

Als het om de sourcing gaat garanderen wij u 100% onafhankelijk te zijn. Wij worden daarom door onze klanten betaald en niet door leveranciers. Gezien ons track-record en een lange termijn visie die daarmee in lijn ligt zal dit in de toekomst niet veranderen.

Wij helpen bij het inkopen van goederen in de breedste zin van het woord. Doordat er ervaring is opgebouwd met verschillende leveranciers weten wij precies wat er verkrijgbaar is. Ook met het samenstellen en uitvoeren van een tender of auction zijn wij u van dienst.

Wij werken met bewezen e-tendering software, één van de belangrijkste tools van SALVUM om professioneel aan te besteden.

Kosten Besparen

Door slimmer in te kopen en een efficiënter inkoop- en leveranciersbeheer, kan een kostenreductie tot in de tientallen procenten worden bereikt. SALVUM – Latijn voor besparen – is bekend met nationale en internationale markten en volgt innovatieve en duurzame ontwikkelingen op de voet. Hoe kopen wij ons materiaal in? Hoe gebruiken wij dit materiaal en welk materiaal is het best en voordeligst voor uw specifieke product? Op basis van grondige analyses en gedegen marktkennis komt SALVUM tot het meest doelmatige materiaal bij een passende leverancier. Hiermee bespaart u niet alleen kosten op uw materiaal en diensten, maar ook op uw opslag, behandeling en transport.

Wij werken met bewezen e-tendering software, één van de belangrijkste tools van SALVUM om professioneel aan te besteden.

Duurzaamheid

SALVUM vindt het belangrijk om duurzaam te zijn. SALVUM heeft aandacht voor de mens, het milieu en de maatschappij. Wij volgen innovatieve en duurzame ontwikkelingen binnen de branche. Met onze kennis van nieuwe materialen, veranderende regelgeving en ons grote netwerk van leveranciers, kunnen wij u op maat adviseren. SALVUM focust zich steeds meer op kosten besparen en combineert dit met duurzame inkoop. Ook wordt hierbij aan het imago van organisaties gedacht, van moderne organisaties wordt om geloofwaardigheid gevraagd wanneer het om duurzaamheid gaat.

Interim support

Ook intern kan SALVUM een rol van betekenis spelen. Interim support noemen wij dit.

Wij bieden tijdelijke ondersteuning en interim management binnen de disciplines: inkoop en logistiek, op tactisch en strategisch niveau. Onze tijdelijke ondersteuning en interim management activiteiten zijn geschikt voor het MKB en wij hebben ervaring opgebouwd bij ondersteuning van grotere bedrijven, waaronder ook internationaal georiënteerde ondernemingen.

Workshops en trainingen

Bij SALVUM vinden we het belangrijk dat onze verworven kennis gedeeld wordt. Zo organiseren wij workshop en trainingen, een uitgelezen kans om onze verworven kennis in u op te nemen.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 475 635 805 info@salvum-europe.com